Keep the Joop Hope!

Het was een mooie zomerdag in juli toen ik aan mijn Joop avontuur begon. Buiten kwetterde vogeltjes en een warm briesje waaide door ons redactieraam naar binnen. Intussen werd er door vier mensen keihard gewerkt. Onder de indruk, dat was ik wel. Niet alleen van hun noeste arbeid, maar met name van de Joop-vibe. Geen hiërarchie, geen goed of fout, geen clubjesgevoel. De site werd van 07.00 ’s ochtends tot 01.00 ’s avonds bemand door intrinsiek gemotiveerde individuen met een goed gevoel voor humor. Iedereen komt om wat bij te dragen, niet om te zeuren. Ik dacht dat ik een lot uit de loterij had gewonnen want nog nooit heb ik zo’n warme inspirerende redactie meegemaakt.

Drie jaar duurde dit avontuur en ik had nog langer kunnen blijven als moeder natuur me niet aan mijn haren mee naar buiten had gesleurd. Met name de groene onderwerpen hebben mij een nieuwe wereld ingetrokken. Ik heb wat afgespeurd op het internet en telefoontjes gepleegd, maar op een gegeven moment prikte mijn zielendrang door mijn zitvlees heen. Ik wil meer groen nieuws opgraven en tot ver op de oceanen zoeken naar vissen waar nog nooit iemand wat over heeft gehoord.

Ik heb een ontzettend mooie tijd beleefd bij Joop. Met mijn lieve collega’s en opiniemakers, maar ook met jullie reageerders. Sommigen van jullie gingen zelfs later naar bed dan ik en presteerden het dan nog om ’s ochtends eerder in te loggen. Vooral op de ochtenden in het weekend heb ik met jullie gelachen. Wappie Joop liefdes zag ik ontstaan en sneuvelen, maar het meest opvallend vond ik toch wel om te merken dat we iets gemeenschappelijks delen. We zijn allemaal op zoek naar onze waarheden achter het nieuws en houden de hoop die te vinden. Soms schieten we een beetje uit de bocht, maar ach, geen enkel pad is een rechte. Blijf zoeken, hou je emoties een beetje in bedwang en blijf lief tegen elkaar, dan komen we er wel.

Mijn nieuwe collega is vorige week al in de startblokken geklommen en ik kan jullie verzekeren, Joyce gaat voor spetterend vreugdevuur zorgen. Hou je vast! Ook ik zal voor Joop blijven schrijven want zo leerde ik ook de afgelopen jaren: oude liefdes moet je koesteren. Keep the Joop Hope mensen!

Volg Margaux Tjoeng ook op Twitter en op haar weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s