Over mij

Margaux_greenMargaux Tjoeng (1985) is journalist uit Amsterdam. Na haar afstudeerscriptie over migrantenmedia in Nederland, kon ze in 2008 aan de slag bij Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) als redacteur/verslaggever en recensent. Vanaf 2010 schrijft zij voor Joop.nl, de opinie- en debatsite van de VARA waar ze van 2010 tot mei 2015 ook redacteur was. Inmiddels werkt ze als freelance onderzoeksjournalist voor zowel Nederlandse als buitenlandse media.

Stichting Wolf is één van haar andere projecten. In het schooljaar 2011-2012 was zij projectmanager van Bewust Online, een discussieprogramma over sociale media voor middelbare scholieren.

De oceaan correspondent
De afgelopen jaren heeft Margaux zich met name ontwikkeld als nieuwsjournalist met een voorliefde voor natuur- en milieu onderwerpen. Vanaf 2013 heeft zij haar redacteurschap verruild voor het correspondentschap. Niet zoals de meeste journalisten uit interesse voor een bepaald land, maar vanwege de liefde voor het onderwaterleven. De oceanen zijn het grootste en belangrijkste ecosysteem op Aarde en hebben met spoed

De gevolgen van overbevissing, de opwarming van de aarde, zeevervuiling en moderne piraterij zijn dagelijks aan de orde in onze zeeën. Daarnaast zijn thema’s als mensenrechten, gelijkheid & broederschap, culturele conflicten en emancipatie vaak terugkerende onderwerpen in haar producties.

Mail: deoceaancorrespondent[at]margauxtjoeng.nl
Volg haar ook op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s